خوابگاه‌های دارای رتبه پنج حذف می‌شوند

• رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه هنوز در حوزه خوابگاه‌ها به‌ویژه خوابگاه‌های متأهلین نیازهایی وجود دارد، گفت: بنا داریم خوابگاه‌های دارای رتبه پنج را حدف کنیم و آنها را به رتبه‌‌های بالاتر سوق دهیم.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان در نشست ویژه معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها که صبح امروز در وزارت علوم و با محوریت بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان برگزار شد، اظهار داشت: حوزه فرهنگی و دانشجویی دو بازو در دانشگاه‌ها هستند که همگام با هم دانشگاه را پیش می‌برند و ایجاد یک فضای پرنشاط که توسعه دانشگاه‌ها را در پی دارد وظیفه معاونان فرهنگی است و حوزه دانشجویی بیش‌تر زمینه‌ساز است.

صدیقی ادامه داد: بحث خوابگاه‌ها، تغذیه دانشجویان، وام‌های دانشجویی از مسائلی است که سازمان امور دانشجویان با کمک صندوق رفاه دانشجویان آن را پیش می‌برند، بحث  تربیت‌بدنی،‌ مسائل پیرامون کمیته‌های انضباطی، بحث دفاتر مشاوره، بحث دانشجویان ایثارگر نیز از مباحثی است که سازمان امور دانشجویان با حوزه فرهنگی به‌صورت مشترک پیگیری می‌کنند و همکاری‌های مستمری از گذشته تاکنون در این خصوص داشته‌اند.

رئیس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: اعتقاد ما در حوزه ستادی به حضور هر دو معاونت یعنی معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی است.

وی گفت: در حوزه معیشتی در دو سال اخیر تلاش‌های خوبی صورت گرفته است، ما تلاش کردیم منابع و وام‌هایی که باید به صندوق رفاه دانشجویان بازمی‌گشت، بازگردانده شود، همچنین تلاش کردیم منابع غیردولتی برای صندوق رفاه دانشجویان جذب شود.

صدیقی با بیان اینکه هنوز در حوزه خوابگاه‌ها به‌ویژه خوابگاه‌های متأهلین نیازهایی داریم، گفت: باید تلاش کنیم این نیازها برطرف شود، ما اگرچه وام ودیعه مسکن را دو برابر کردیم،‌ ولی بازهم احساس می‌کنیم باید در این حوزه کارهایی صورت گیرد و در حوزه ازدواج دانشجویی و مسائل دیگر مربوط به ما هم همین‌طور است.

وی خاطرنشان کرد: امسال بنا داریم خوابگاه‌های رتبه پنج را حذف کنیم و این خوابگاه‌ها را به رتبه‌های بالاتر سوق دهیم، همچنین بحث سلف‌سرویس‌ها و تغذیه را پیگیری خواهیم کرد تا دانشجویان از شرایط بهتری استفاده کنند.

رئیس سازمان امور دانشجویان تأکید کرد: فضاهای تربیت‌بدنی را هم امسال رتبه‌بندی خواهیم کرد و از فضاهایی که احتیاج به حمایت دارند، حمایت خواهیم کرد.

صدیقی در ادامه با اشاره به فعالیت شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها گفت: مناسب‌ترین فضا برای بیان مشکلات رفاهی دانشجویان، شوراهای صنفی است و فکر می‌کنیم این شوراها همراهان خوبی برای مدیران دانشگاهی هستند که ازیک‌طرف اطلاعات و مطالبات مربوط به دانشجویان را به مسئولان می‌رسانند و از طرفی هم اقدامات و فعالیت‌های مسئولان را به دانشجویان ابلاغ می‌کنند، بنابراین باید از فرصت شوراهای صنفی استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه فضای دانشجویی در مجموع از فضای بیرون سالم‌تر است، ولی به‌طور طبیعی ناهنجاری‌هایی هم وجود دارد که برخی از آن به عملکرد ما برمی‌گردد و باید تلاش کنیم در این رابطه بخش‌های مشاوره را فعال‌تر کنیم و برای رفع این مشکلات و ناهنجاری‌ها چاره‌اندیشی نماییم.

رئیس سازمان امور دانشجویان در خاتمه اظهار داشت: باید بین معاونان فرهنگی و معاونان دانشجویی ارتباط نزدیک و خوبی وجود داشته باشد و این دو بازو در مسائل مربوطه با هم همکاری داشته باشند.

صدیقی گفت: موضوع ادغام دو معاونت فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها نیز با نظر هیات امنا انجام می‌شود.