بررسی تمام رشته محل‌های دانشگاه آزاد/ توضیح معاون وزیر علوم پیرامون حذف گرایش های هسته‌ای از رشته‌های کارشناسی

• مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم صبح امروز در مراسم رونمایی از طرح ایجاد عضو هیات علمی فنی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جمع خبرنگاران در رابطه با وضعیت رشته محل‌های غیر مجاز دانشگاه آزاد که قرار بود از سوی وزارت علوم بررسی و در صورت واجد شرایط بودن مجوز داده شود گفت: تقریبا تمام رشته محل های دانشگاه آزاد بررسی و نتیجه آن به این دانشگاه ابلاغ شده است.

وی افزود: مجموع بررسی‌هایی که در رابطه با رشته محل‌های دانشگاه آزاد در شورای گسترش آموزش عالی صورت گرفته را به این دانشگاه منعکس کردیم.

* توضیحات معاون وزیر پیرامون حذف گرایش‌های هسته‌ای

شریعتی نیاسر در رابطه با حذف گرایش‌های هسته‌ای از برخی رشته‌های مقطع کارشناسی گفت: حذف گرایش‌های منحصر به بحث هسته‌ای نیست، گرایش‌ها در بسیاری از رشته‌های مقطع کارشناسی حذف شده‌‌اند که این مسئله مورد نظر و درخواست کارشناسان و اساتید بود.

وی افزود: بجز در موارد خاص و استثنایی برخی گرایش‌ها حذف شده است و این کار در راستای کمک به دانش آموختگان صورت گرفته زیرا وقتی فارغ التحصیلات مدرک خاصی را که گرایش خاصی در آن نوشته شده بود به بازار کار می‌بردند دچار مشکل می‌شدند ولی زمانی که یک رشته عام بر روی مدرک باشد در بازار کار مشکلی ایجاد نمی‌شود.

شریعتی نیاسر اضافه کرد بیش از 70 کارگروه برنامه‌ریزی در کشور داریم که این برنامه‌ریزی‌های آموزشی از سوی آنان صورت می‌گیرد.

* وضعیت رتبه بندی دانشگاه‌ها

معاون آموزشی وزیر علوم در رابطه با رتبه بندی دانشگاه‌ها گفت: رتبه بندی زمان بسیاری نیاز دارد و کاری که ما انجام دادیم سطربندی دانشگاه‌ها بوده است که در فاز اول سطربندی را به دانشگاه منعکس کردیم و براساس بازخورد آن فاز دوم را اعلام می‌کنیم.

وی افزود پیش بینی می‌کنیم تا پایان امسال مرحله اول سطربندی اعلام شود.

وی همچنین در رابطه با تعیین تکلیف وضعیت هیات علمی دانشگاه‌های مهارتی نیز گفت امروز از طرح ایجاد عضو هیات علمی فنی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای رونمایی شد که این مسئله بسیار مهم است و همت جدی در نهادهای آموزش عالی برای این مسئله به کار گرفته شده است.

* ادغام دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی در دست بررسی است

معاون آموزشی وزیر علوم در رابطه با ادغام دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت موضوع ادغام در دست بررسی است ولی اینکه به طور قطع و با اطمینان بگوییم که این دو دانشگاه ادغام می‌شوند اینگونه نیست زیرا این موضوع در خور تامل است و در زمان مقتضی باید در رابطه با آن فکر و برنامه‌ریزی شود.

شریعتی نیاسر گفت اگر به طور کارشناسی نتایج منطقی در رابطه با این موضوع داشته باشیم ممکن است طرح ادغام در دستور کار قرار بگیرد ولی به طور جدی در دستور کار نیست.

* قانون سنوات دانشجویی عطف ماسبق نمی‌شود

معاون آموزشی وزیر علوم در رابطه با اعتراض دانشجویان به قانون سنوات دانشجویی گفت: آیین نامه‌های ‌آموزشی از سال گذشته تاکنون در سه نوبت برای هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و ملاک کار همین آیین نامه‌هاست.

وی افزود: البته آن چه برای کارشناسی ارشد ابلاغ شده منحصرا مربوط به پس از سال 94 و آنچه برای دکتری ابلاغ شده منحصرا مربوط به پس از سال 95 است و عطف به ماسبق نیز نمی‌شود.

معاون وزیر علوم عنوان کرد دانشگاه‌ها موظف هستند براساس این آیین نامه‌ها برنامه‌های آموزشی خود را در مقاطع ارشد و دکتری ترسیم کنند و ضوابط مربوط به دانشجویان برای خروجی‌هایی که اعلام شده است لحاظ می‌شود بنابراین هیچ مشکلی وجود ندارد.