انتشار نتایج رتبه بندی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

• گروه رتبه ­بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، فهرست رتبه ­بندی واحدهای دانشگاه­ آزاد اسلامی را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام این خبر افزود: واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کشور براساس شاخص ­ها و معیارهای مصوب ششمین نشست فوق العاده وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی که توسط خبرگان علم رتبه بندی، تهیه و تدوین شده­، مورد رتبه ­بندی قرار گرفتند.

وی افزود: بر اساس این رتبه بندی واحد علوم تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه نخست فهرست سال ۹۳-۱۳۹۲ را از آن خود کرد.

سرپرست ISC اظهار داشت: تنها ۳۰۴ واحد از واحد­های دانشگاه آزاد اسلامی ایران واجد شرایط لازم جهت حضور در رتبه­ بندی ISC شدند و بدین ترتیب، این رتبه بندی جامع ترین جامعه آماری در بین رتبه بندی ­های صورت گرفته در دانشگاه­ های آزاد را پوشش داده است.

دهقانی گفت: واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد یکی از بزرگترین واحدهای دانشگاهی در بین دانشگاه­های آزاد اسلامی کشور است که در جایگاه نخست فهرست سال ۹۳-۱۳۹۲ قرار گرفته است و پس از آن دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نیز توانست با پیشی گرفتن از دانشگاه آزاد واحد مشهد، رتبه ۲ را کسب کند.

وی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد که در رتبه بندی ISC سال  ۹۱-۱۳۹۰ حائز رتبه دوم در بین دانشگاه ­های آزاد کشور شده بود در سال ۹۳-۱۳۹۲ رتبه سوم جدول را به خود اختصاص داد. همچنین واحدهای تبریز، خوراسگان اصفهان، اراک، تهران شمال، ساوه، شهرضا و تهران جنوب نیز به ترتیب در جایگاه­ های ۴ تا ۱۰ جدول قرار  گرفته ­اند.

۱۰ واحد برتر از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را در سال ۹۳-۱۳۹۲

رتبه

امتیاز از ۱۰۰

نام واحد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: در این رتبه­ بندی علاوه بر انتشار امتیازات کل و رتبه هر دانشگاه، امتیازات دانشگاه­ ها در معیارهای پژوهش، آموزش، وجهه ­بین­ المللی، تسهیلات و فعالیت­های اجتماعی-اقتصادی نیز بر روی وبگاه رتبه بندی در اختیار واحدهای مربوطه قرار گرفته است و بدین ترتیب هر واحد می­ تواند به اطلاعاتی دقیق و همه جانبه از وضعیت علمی خویش دست پیدا ­کند.

وی افزود: قسمتی از اطلاعات غیر پژوهشی مورد نیاز رتبه­ بندی ISC توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تهیه و در اختیار گروه رتبه­ بندی قرار گرفت. اطلاعات پژوهشی مورد نیاز رتبه­ بندی دانشگاههای آزاد اسلامی کشور نیز توسط کارشناسان پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  از پایگاه اطلاعاتی WOS تهیه شد.

دهقانی تاکید کرد: در معیار پژوهش نیز که جزو مهمترین ماموریت های دانشگاهی به حساب می­ آید واحد علوم تحقیقات تهران با فاصله­ از دیگر واحدها، به عنوان پژوهشی­ ترین واحد از واحدهای دانشگاه آزاد کشور مشخص شد.

وی گفت: معیار پژوهش در رتبه­ بندی ISC دارای وزن ۵۷ درصد است که مهمترین معیار رتبه­ بندی به حساب می ­آید. این معیار توسط شاخص ­هایی چون تعداد مقالات، میزان استنادات نسبت به هر مقاله، میزان مقالات نسبت به اعضای هیات علمی، نرخ رشد مقالات و استنادات و ثبت نامه­ ها مورد ارزیابی قرار می­ گیرد.

وی اظهار داشت: دانشگاه­ های آزاد اسلامی کشور حدود ۱۶ درصد از تولیدات مقالات سال ۲۰۱۲-۲۰۰۷ کشور را به خود اختصاص داده­ اند که در این بین واحد علوم تحقیقات تهران با داشتن بیشترین میزان مقاله در بین رقبای خود، مقام اول را در معیار پژوهش بین دانشگاه­های آزاد کشور کسب کرده است.