سه مشکل اصلی دانشگاه آزاد/ دهه چهارم دانشگاه آزاد دهه توسعه کیفی است

• به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد که برای شرکت در مراسم تشییع مرحوم آیت الله طبسی به مشهد مقدس سفر کرده بود با حضور در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سعادتی حاصل شد که در جوار زیارت حضرت ثامن الحجج(ع) و بعد از تشییع پیکر پاک یکی از استوانه‌های انقلاب اسلامی خدمت روسای واحدها و مراکز استان خراسان رضوی برسیم.

میرزاده با بیان اینکه خوشبختانه با استان خراسان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مانوس بودم و از دوران جوانی تا بحال در جریان تحولات اجتماعی وسیاسی آن قرارداشتم ، اظهار داشت: از قدیم ضمن ارادت به ارکان انقلاب از جمله مقام معظم رهبری ، شهید هاشمی نژاد و آیت الله طبسی با آنها مراودات حضوری درمشهد مقدس نیز داشتم.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه حضرت آیت الله طبسی از ارکان نظام و انقلاب بود ، تصریح کرد: ایشان علاوه بر اینکه یک فقیه عالیقدر بودند، بیش از 50سال به اسلام و انقلاب خدمت کردند.

وی افزود: آیت الله طبسی ستون محکم و استوار در مقابل رژیم شاهنشاهی بود که شجاعانه با سخنرانی در ورزشگاه مشهد باعث پایین آوردن مجسمه شاه شد و انقلاب از آن روز در مشهد مقدس اوج گرفت.

میرزاده با تاکید بر اینکه آیت الله طبسی شخصیت والایی داشت افزود: ایشان همیشه با تواضع به طرف مقابل خود شخصیت می داد و این از صفات بارز ایشان بود، وی مهربان، جدی و پرکار و بدون اغراق فخر روحانیت درامر مدیریت بود.
    میرزاده اظهار داشت: جایگاهی مانند آستان قدس رضوی که به فرموده امام (ره) « مرکز ایران آستان قدس است» با تنوع مکان های فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی در سراسر ایران ، با تلاش ایشان اموال آستان قدس جمع آوری و با مدیریت صحیح به آبادانی مناطق کمک شد .

رئیس دانشگاه آزاد گفت: امروز شاهدیم که با مدیریت ایشان چه تحولات بزرگی از لحاظ ساختاری و سازو کار و بناهایی که موجب آبرو برای نظام و جمهوری اسلامی است توسط مدیریت ایشان به بار نشسته است و خدمات ایشان نیز در تاریخ انقلاب اسلامی ایران بی نظیر و ماندنی شد.
    * دهه چهارم دانشگاه دهه توسعه کیفی و اثر بخشی است

میرزاده با تاکید براینکه دهه چهارم دانشگاه آزاد اسلامی، دهه توسعه کیفی و توسعه اثر بخشی است، افزود: استانداردهای آموزش عالی بایستی در دهه چهارم تاسیس دانشگاه آزاد رعایت شود.
    وی اطلاع نداشتن از بخشنامه‌ها و آئین نامه‌های دانشگاه را یک ضعف جدی دانست و گفت: گاهی اوقات برخی از مشکلات ناشی از عدم آگاهی از آیین نامه‌ها و بخشنامه‌های دانشگاه است.

وی باتاکید بر اینکه تا پایان 5 ساله برنامه ششم بایستی وابستگی دانشگاه به شهریه را به طور میانگین به 60 درصد برسانیم، گفت: تا زمانیکه این وابستگی وجود داشته باشد انگیزه اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه‌ها بوجود نمی‌آید.

رئیس دانشگاه آزاد افزایش رقبای دانشگاه، کاهش جمعیت و رقابت بین واحدهای دانشگاهی در جذب دانشجو را سه مشکل اصلی در دانشگاه عنوان کرد و گفت: بنابراین واحدهای هوشمند بایستی به سمت دانش، تجربه و استفاده بهینه از امکانات حرکت کرده و در راستای کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد گام بردارند.

میرزاده با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند و با وزارت علوم و وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی نیز همکاری می‌کند، افزود: بنابراین تمامی شاخص‌های آموزشی ، پژوهشی توسط این ارگان‌ها رصد می‌شود، از این رو واحدهایی که از لحاظ امکانات ضعیف هستند بایستی تقویت شوند.

دراین نشست عباس شیخ الاسلامی رئیس دانشگاه آزاد خراسان رضوی به ارائه گزارشی از واحدهای دانشگاهی خراسان رضوی پرداخت و چند تن از روسای واحدها و مراکز دانشگاهی خراسان رضوی به بیان نقطه نظرات خود در زمینه‌های مختلف پرداختند و از رئیس دانشگاه آزاد مساعدت خواستند.

لازم به ذکر است، در این سفر مرتضی احسانی معاون اداری و مالی دانشگاه‌ آزاد، حجت الاسلام و المسلمین علی عسگری معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی و علوی فاضل رئیس مرکز هماهنگی امور هیات‌های امنای استانی دانشگاه آزاد، میرزاده را همراهی می‌کردند.