نحوه انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت

به تبدیل اطلاعات و خاطرات از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت فرآیند تثبیت حافظه میگویند. خاطرات کوتاه مدت تنها به مدت ۳۰ ثانیه در مغز باقی میمانند، درنتیجه اگر میخواهید بعد از مطالعه مطلبی و یادگیری، آن مطلب را به خاطر بیاورید لازم است آن اطلاعات به حافظه بلند مدت شما منتقل شود.
انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت چگونه رخ میدهد
در مغز ما شبکههای عصبی متعددی داریم که هر چه سیگنالهای بیشتری از آنها عبور کنند این شبکههای سیناپسی تقویت میشوند و یادگیری ما بلند مدت میشود. هرچقدر مرور و یادآوری اطلاعات بیشتر اتفاق بیفتد این شبکههای عصبی قویتر میشوند و درنتیجه یادآوری آن اطلاعات برای ما در بلند مدت راحتتر میشود.
روشهای انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت
برای همه ما، به خصوص در دوران کنکور، پیش آمده که بعد از مطالعه مطلبی تصور کردهایم که آن مطلب را یاد گرفتهایم اما بعد از گذشت چند هفته آن را فراموش کردهایم. مسئله بسیار ساده است! اگر از اطلاعاتتان استفاده نکنید پس از گذشت چند روز آن را فراموش میکنید. در ادامه میخواهیم شما را با چند راهکار آشنا کنیم که به یادگیری شما و انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت کمک کند.
تنها راه فراموش نکردن اطلاعات مرور آن در یک بازه زمانی مشخص و طولانی مدت است.
- مرور اطلاعات بعد از مطالعه
دقیقا بعد از آن که مطلبی را مطالعه کردید چند دقیقه به مرور آن بپردازید. این کار باعث میشود که تمامی اطلاعات را درک کنید و در آینده زمان کمتری را به مرور دوباره آن اختصاص دهید.
- ایجاد نقشه ذهنی و بازنویسی
شاید تصور کنید بازنویسی و یادداشتبرداری هدر دادن وقت و انرژی است، اما بازنویسی میتواند به تقویت حافظه شما کمک کند. شما برای خلاصهبرداری و بازنویسی از مطلبی که خواندهاید احتیاج به ایجاد یک نقشه ذهنی دارید که این فرآیند باعث میشود شما مجبور شوید بین مفاهیم ارتباط برقرار کنید که این کار باعث درک بیشتر مطلب و انتقال آن به حافظه بلند مدت میشود.
- زمانبندی برای مرور کردن
همانطور که قبلا گفتیم تنها راه انتقال اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت تکرار و مرور است. بهترین بازه زمانی برای مرور اطلاعات و یادگیری آن در ابتدا 2-3 روز یکبار سپس هفتهای یکبار، ماهی یکبار و در آخر هر چند ماه یکبار است. سعی کنید برنامه مشخصی برای مرور و تکرار داشته باشید در غیر این صورت به همان سرعتی که اطلاعات را یاد گرفتید به همان سرعت هم آن را فراموش میکنید.
فراموش نکنید که بازنویسی و یادداشتبرداری و مرور منظم اطلاعات بسیار مفید و کاربردی خواهد بود پس سعی کنید تمام چیزی را که به یاد میآورید با صدای بلند مرور کنید و بنویسید و این یادداشتها را با یادداشتهای اولیه خود مقایسه کنید. این کار به شما نشان میدهد که چه بخشهایی از مطلب را فراموش کردهاید و احتیاج دارید که دوباره آنها را مرور کنید همچنین کار برای تقویت حافظه بلند مدت و یادگیری عمیق و طولانی مدت به شما کمک خواهد کرد.
درباره موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
نگاره همواره به دنبال نوآوری و ارائه سرویس های منحصر به فرد در سراسر کشور بوده است موفقیت سالهای اخیر که اکثریت رتبه¬های تک رقمی و دو رقمی نگاره ای بودهاند، گواهی این مدعاست. امیدواریم با دلگرمی به اعتماد شما، مسیر عدالت آموزشی و ارائه خدمات با بالاترین کیفیت را به بهترین نحو ادامه دهیم و افتخار خدمت به دانش پژوهان این سرزمین را داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
دیدگاهتان را بنویسید