چالش های جلسه کنکور + 10 راهکارهای غلبه بر آن
مقدمه
با شنیدن کلمه آزمون، در ناخودآگاه انسانها استرس و اضطراب خفیفی ایجاد میشود که یکی از دلایل آن، به آموزشها و سیستم آموزشی نادرست گذشته ما باز میگردد. همهی ما تاکنون حداقل یک بار در یک آزمون شرکت کردهایم و با استرس و چالش های جلسه کنکور آشنایی داریم.
کنکور کارشناسی ارشد و دکتری هم از این مسئله مستثنا نیست و شما در جلسه کنکور، با چالشهایی مواجه میشوید که ممکن است تمرکز و فرآیند پاسخگویی شما را دچار مشکل کنند.
بهترین راهکار برای جلوگیری از بروز این مشکلات و مدیریت چالش های جلسه کنکور، رعایت برخی نکات جزئی، ولی مهم است که در ادامه این مقاله به بررسی چالش های جلسه کنکور خواهیم پرداخت.
چالشهای جلسه کنکور
- اولین مورد، دمای جلسه امتحان است؛ سرما و گرمای محیطی که داوطلبان در آن قرار دارند، ممکن است به دلیل عدم داشتن لباس مناسب و یا محل قرار گرفتن صندلی خود و …، برای آنان مشکلزا شود. برای حل این مشکل، سعی کنید لباس مناسبی همراه خود داشته باشید و یا از قبل در هوای خیلی گرم یا خیلی سرد، شرایط را برای خود شبیهسازی کنید تا به شرایط نامساعد عادت کنید. همچنین در صورت جدی بودن مسئله، میتوانید از مراقب آزمون درخواست کنید تا صندلی شما را تغییر دهد؛ این درخواست حق شماست و وظیفه مراقبان، برقراری بهترین شرایط برای برگزاری آزمون است.
- مورد دوم، وجود افرادی است که امکان دارد تمرکز شما را برهم بزنند. همیشه در جلسات آزمون داوطلبانی وجود دارند که از شرایط موجود سوء استفاده کرده و با سوال پرسیدن، راهنمایی خواستن، درخواست وسایلی مانند مداد و … از دیگر داوطلبان باعث حواس پرتی آنها شوند. بهتر است در صورت قرار گرفتن در این موقعیت به این افراد توجهی نکرده و یا در صورت لزوم از مراقب جلسه کمک بگیرید.
- سومین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، وجود مراقبان و سر و صدای موجود در محل برگزاری آزمون است. گاهی اوقات پیش میآید که برخی از مراقبان تمرکز زیادی روی یک نفر دارند و باعث ایجاد حسی ناخوشایند در آنها میشوند و یا با صحبت کردن با یکدیگر، تمرکز داوطلبان را به هم میزنند. در صورت قرار گرفتن در این موقعیت به مراقب خود تذکر داده و شرایط را برای آنها توضیح دهید و یا درخواست کنید محل قرارگیری صندلیتان را تغییر دهند.
- مورد بعد، استرس و اضطراب در جلسه آزمون است که امری طبیعی بوده و این احساسات، باعث تغییر در شرایط طبیعی بدن میشوند. گاهی اوقات مواری مانند افت فشار خون و دردهای غیرقابل پیشبینی برای داوطلبان ایجاد میشود که انتظار آنها را ندارند و باعث کاهش میزان تمرکز و عملکردشان میشود. کافی است مقداری مواد غذایی مقوی، قرصهای مسکن و آب آشامیدنی همراه خود داشته باشید تا در صورت کاهش میزان قند خون، احساس گرسنگی و یا تغییرات فشار خود را کنترل کنید.
- پنجمین مورد شامل آن دسته از افرادی میشود که تحت تاثیر داوطلبانی قرار میگیرند که به سرعت برگه خود را تحویل داده و جلسه آزمون را ترک میکنند و همین عامل باعث بروز استرس و اضطراب در آنها میشود. این نکته را در نظر داشته باشید که هرگز خود را با دیگران مقایسه نکنید؛ به سرعت تمام کردن آزمون فرد دیگر دلیلی بر کمبود دانش و اطلاعات شما نخواهد بود. به سرعت تمام کردن آزمون دیگر داوطلبان توجیهی در قبال عملکرد و وضعیت شما در آن لحظه نخواهد داشت؛ پس بهترین کار اعتماد داشتن به خود و به ادامه کار پرداختن است.
- و آخرین مورد، مدیریت درست زمان و تقسیم بندی آن در هنگام پاسخ به سوالات است؛ حل سریع تستها و یا کند پیش رفتن در تحلیل و جوابدهی آنها اشتباه است. بهتر است در هنگام انجام آزمونهای آزمایشی زمان بندی درست را تمرین کرده باشید تا در جلسه کنکور کارشناسی ارشد و دکتری با مشکل مدیریت زمان مواجه نشوید.
راهکارهای غلبه بر چالش های جلسه کنکور
اکثر داوطلبانی که در جلسه کنکور حاضر میشوند، تحت تاثیر شرایطی که در آن قرار دارند و استرس نتایج و آینده خود دچار چالشهایی میشوند که گاهی کنترل کردن آنها کار دشواری است.
در ادامه به راهکارهای غلبه بر چالش های جلسه کنکور میپردازیم که عبارتند از:
- سعی کنید شب قبل از آزمون به اندازه کافی استراحت کرده باشید تا در جلسه آزمون دچار خستگی و بیحالی نشوید.
- در ابتدا مشخصات کارت و برگه خود را چک کنید تا در صورت مغایرت دچار تنش و استرس نشوید.
- در هنگام افزایش سطح اضطراب در بدن خود از تنفس شکمی (دیافراگمی) کمک بگیرید.
- مدیریت زمان را در دست داشته باشید.
- در ابتدا به سوالاتی پاسخ دهید که از جواب آنها مطمئن هستید.
- وقت خود را بر روی سوالاتی که پاسخ آنها به ذهنتان نمیرسد، هدر ندهید.
- در هنگام پاسخگویی شماره سوال و شماره موجود در پاسخنامه را بررسی کنید.
- آب و مواد قندی به همراه داشته باشید تا در صورت افت فشار استفاده کنید.
- لباس راحت و مناسب بر تن کنید.
- از توجه به اطراف و دیگر داوطلبان بپرهیزید و تمام حواس و تمرکز را به دفترچه و پاسخنامه خود معطوف کنید.
نقش آزمونهای آزمایشی در مدیریت چالش های جلسه کنکور
یکی از بهترین راههای کنترل کردن اضطراب و چالش های جلسه کنکور کارشناسی ارشد، شرکت در آزمونهای آزمایشی است. شرکت در این آزمونها باعث میشود تا داوطلبان چندین بار پیش از آزمون اصلی، خود را در شرایط کنکور قرار داده و با تمامی موقعیتهایی که ممکن است در آن زمان رخ بدهد آشنایی داشته باشند.
برای مثال شما میتوانید هر آزمون را با یک درس آغاز کنید تا به بهترین استراتژی پاسخگویی برای خود، دست پیدا کنید.
همچنین میتوانید صداهای ناهنجار مانند صداهای صندلی و یا تیک تاک ساعت را برای خود ایجاد کنید تا در روز کنکور، روی عملکرد شما تاثیر جدی نگذارند. توجه داشته باشید این آزمونها زمانی موثر هستند که شما آنها را جدی گرفته و نکات مربوط به آنها را رعایت کنید؛ برای مثال حتما در ساعت منطبق با روز کنکور آزمون را برگزار کنید.
وسایل مورد نیاز در جلسه کنکور
برای کنترل کردن شرایط جلسه کنکور، در دست داشتن برخی از وسایل لازم و ضروری است که عبارتند از:
۱- کارت ورود به جلسه
۲- کارت ملی
۳- مداد سیاه نرم
۴- پاک کن
۵- تراش
۶- ساعت مچی (چون ممکن است در محل برگزاری آزمون ساعت نباشد و در مدیریت زمان خود دچار مشکل شوید.)
7 – بطری آب
8- دستمال کاغذی
9- مواد قندی مثل خرما، کشمش و … .
10- مسکنها و داروهای لازم برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی
نکاتی تکمیلی برای موفقیت در روز کنکور
- نیم ساعت زودتر از شروع آزمون در محل مورد نظر حاضر باشید؛ زیرا براساس مطالعات انجام شده درصد بسیاری استرس و اضطراب داوطلبان به علت تاخیر در جلسه آزمون است.
- در روز آزمون، به خود و آموختههایتان اطمینان داشته باشید و با خیالی آسوده به جلسه آزمون بروید، در خواندن و تحلیل تستها و جوابهای خود دقت لازم و کافی را به خرج دهید و از زدن تستهایی که به جوابهایشان اطمینان ندارید، به شدت خودداری کنید.
- در صورت رعایت نکردن ترتیب درسهای موجود در دفترچه شماره سوال و جواب خود را با دقت چک کنید تا از بروز اشتباهات جلوگیری کرده باشید.
- احساس فراموشی و به خاطر نیاوردن مطالب درسی در شروع آزمون امری طبیعی است. در ابتدا چند نفس عمیق بکشید تا از فشار روحی و جسمی در آن لحظه بکاهید، سپس شروع به خواندن مجدد سوالات کنید.
- در مدیریت کردن زمان خود کوشا بوده و اعتدال را رعایت کنید. عجله کردن و یا کند پیش رفتن در خواندن سوالات و پاسخ دادن به آنها بسیار آسیب زننده است.
- توجه کنید که کنکور کاملاً نسبی است؛ اگر چیزی برای شما دشوار است، برای بقیه هم همینطور است و شما لازم نیست برای کسب رتبه خوب، حتما همه درسها را بالا بزنید.
- نکته آخر اینکه کنکور تنها یکی از گزینههای مسیر موفقیت شماست و لزوماً کسب رتبه عالی در کنکور ارشد و دکتری، موفقیت شما را تضمین نخواهد کرد.
سخن پایانی
چالش های جلسه کنکور و مدیریت آن، در کنار دانش و اطلاعات شما از اصلیترین نکات برای موفقیت در کنکور است؛ زیرا بعضی مواقع استرس و اضطراب و اتفاقات غیر قابل پیشبینی، باعث برهم خوردن برنامهریزی و تمرکز داوطلبان میشود که با شرکت در آزمونهای آزمایشی و رعایت برخی از راهبردهایی که در این مقاله ارائه شد، میتوان بر این شرایط دشوار و چالش های جلسه کنکور فائق آمد و نتایج خوبی دریافت کرد.
درباره موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
نگاره همواره به دنبال نوآوری و ارائه سرویس های منحصر به فرد در سراسر کشور بوده است موفقیت سالهای اخیر که اکثریت رتبه¬های تک رقمی و دو رقمی نگاره ای بودهاند، گواهی این مدعاست. امیدواریم با دلگرمی به اعتماد شما، مسیر عدالت آموزشی و ارائه خدمات با بالاترین کیفیت را به بهترین نحو ادامه دهیم و افتخار خدمت به دانش پژوهان این سرزمین را داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
دیدگاهتان را بنویسید