معرفی جامع کارشناسی ارشد مدیریت + بررسی 0 تا 100 کنکور مدیریت

Master-Management

مقدمه

همه ما از اهمیت مدیریت آگاه بوده و پیوسته در زندگی روزمره در حال مدیریت مسائل مختلف هستیم. در یک تعریف مفهومی، مدیریت عبارت است از فراگرد برنامه‌ریزی، سازماندهی، رهبری، کنترل و ارزشیابی با استفاده از کلیه منابع در دسترس به منظور دستیابی به هدف‌­ها به صورت کارا و اثربخش. افراد زیادی دوست دارند که در پست‌های مدیریتی مشغول به کار شوند و دارای اختیاراتی باشند که دیگران را هدایت کنند. در ادامه این مقاله به بیان مطالبی در خصوص کنکور ارشد مدیریت، گرایش‌ها، بهترین منابع،‌ درس‌های کنکور و ضرایب و … خواهیم پرداخت. 

کارشناسی ارشد مدیریت از جذاب‌ترین و پرطرفدارترین رشته‌های دانشگاهی است که هر ساله تعداد بسیار زیادی از داوطلبان رشته‌های مختلف در کنکور ارشد مجموعه مدیریت (کد: ۱۱۴۲) شرکت می‌کنند. همه داوطلبان با هر رشته‌ مرتبط و غیرمرتبط با مدیریت امکان شرکت در این آزمون را داشته و شرطی برای آن از سمت سازمان سنجش و وزارت علوم اعلام نشده است. این رشته دارای گرایش‌های متنوعی است که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و شما باید با دقت و بررسی تمام جوانب اقدام به انتخاب یک گرایش کرده و در جلسه کنکور به سوالات درس‌های مربوط به آن پاسخ دهید. این رشته برای افرادی مناسب است که توانایی درک و تجزیه و تحلیل مناسبی دارند و از کار کردن با افراد مختلف و حل چالش‌ها و مسائل لذت می‌برند؛ اگر به مدیریت علاقه دارید ولی این خصوصیات را ندارید جای نگرانی نیست؛ زیرا این مهارت‌ها تا حد زیادی قابل پرورش و یادگیری هستند.

فهرست مطالب

دولتی

کنکور کارشناسی ارشد مدیریت

معمولا کنکور ارشد مجموعه مدیریت در اردیبهشت هر سال برگزار می‌شود. هر ساله سازمان سنجش بازه مشخصی را برای ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد معین کرده و با انتشار دفترچه راهنمای ثبت‌نام، به ارائه توضیحات لازم می‌پردازد. دفترچه سوالات کنکور کارشناسی ارشد مدیریت شامل ۲۸۵ سوال و ۱۴۵ دقیقه فرصت پاسخگویی است که البته نیازی به حل تمامی سوالات نیست و شما با توجه به رشته و گرایش مد نظر خود به تعدادی از این سوالات پاسخ خواهید داد. در ادامه این مقاله به بیان توصیه‌هایی برای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد خواهیم پرداخت.

دروس و ضرایب کنکور ارشد مدیریت

اطلاعات دروس، ضرایب و تعداد سوالات کنکور ارشد مدیریت به صورت زیر است:

درسضریب بازرگانیضریب دولتیضریب صنعتیضریب فناوری اطلاعاتضریب تکنولوژیضریب مالیضریب کارآفرینیضریب منابع انسانیتعداد سوال
زبان3333323330
مدیریت اسلامی2222222215
ریاضی و آمار2232233220
تئوری مدیریت3333322330
اقتصاد خرد و کلان2222232220
مالیه و بودجه-3------15
منابع انسانی-3-----315
تحقیق در عملیات2-322---15
مدیریت مالی-----4--15
مدیریت تولید--322---15
بازاریابی4--2--2215
ریسک-----4--15
کارآفرینی------3-15
حسابداری مالی و صنعتی-----4--15

منابع مطالعاتی ارشد مدیریت

منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت بسیار متنوع هستند و مهم‌ترین نکته انتخاب هوشمندانه منابع است تا وقت و انرژی خود را به صورت بهینه استفاده کنید.

سه نکته مهم در این زمینه انتخاب یک منبع مناسب، مطالعه آن تا پایان کار و پرهیز از مطالعه چند منبع است.

شما می‌توانید برای اطلاع از بهترین منابع رشته مدیریت و برنامه‌ریزی مطالعاتی متناسب با شرایط خود، با مشاوران نگاره صحبت کنید.

برای اطلاع از بهترین منابع کارشناسی ارشد مدیریت اینجا کلیک کنید.

رشته‌ها و گرایش‌های کارشناسی ارشد مدیریت

رشته‌های اصلی‌ مجموعه مدیریت به همراه گرایش‌های آن‌ها عبارتند از:

رشته
گرایش
مدیریت بازرگانی
بازاریابی، مدیریت استراتژیک، بازرگانی بین‌الملل، بازرگانی داخلی، تجارت الکترونیکی، کارآفرینی
مدیریت دولتی
طراحی سازمان‌های دولتی، خط‌مشی‌گذاری عمومی، بودجه و مالیه عمومی، مدیریت رفتار سازمانی، توسعه منابع انسانی،‌ مدیریت تحول، مدیریت پیشرفت و توسعه شهری و روستایی
مدیریت صنعتی
مدیریت پروژه، تحقیق در عملیات، تولید و عملیات، مدیریت عملکرد، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت کیفیت و بهره‌وری
مدیریت فناوری اطلاعات
کسب‌وکار الکترونیک، مدیریت منابع اطلاعاتی، سیستم‌های اطلاعاتی پیشرفته، مدیریت دانش، هوشمندی کسب‌وکار، مدیریت پروژه‌های فناوری اطلاعات
مدیریت تکنولوژی
انتقال تکنولوژی، نوآوری تکنولوژی، سیاست‌های تحقیق، توسعه استراتژی‌های توسعه صنعتی
مدیریت مالی
مدیریت مالی، مهندسی مالی و مدیریت ریسک، بانکداری، بیمه، حقوق مالی، تامین مالی و سرمایه‌گذاری در نفت و گاز
مدیریت کارآفرینی
کسب‌وکار جدید، فناوری، گردشگری، فناوری اطلاعات، بین‌الملل، بخش عمومی، آموزش عالی، کسب‌وکار الکترونیکی، فرهنگی، توسعه، سازمانی
مدیریت منابع انسانی
مدیریت استراتژیک منابع انسانی، مدیریت عملکرد و بهره‌وری منابع انسانی، منابع انسانی بین‌الملل، مدیریت منابع انسانی اسلامی

   در ادامه به بررسی اجمالی گرایش‌های مهم ارشد مدیریت می‌پردازیم.

مدیریت بازرگانی

مدیریت بازرگانی

 گرایش بازرگانی از قدیمی‌ترین گرایش‌های مدیریت است که کار خود را در ایران از سال ۱۳۳۳ آغاز کرد و اینک در اغلب دانشگاه‌های دولتی، آزاد و پیام نور ارائه می‌گردد. هدف این رشته پرورش مدیرانی است که با وظایف اساسی سازمان‌های بازرگانی آشنایی دقیق داشته، توانایی تجزیه و تحلیل داده‌ها را دارند و می‌توانند با طراحی استراتژی‌ها و راهبردهای مناسب، سازمان را در جهت سودآوری و بقا در محیط رقابتی امروز، یاری کنند. گرایش‌های مهم این رشته شامل بازاریابی، تجارت الکترونیکی، بازرگانی بین‌المللی،‌ بازرگانی داخلی و مدیریت استراتژیک هستند. فارغ‌التحصیلان و دانشجویان می‌توانند در موقعیت‌های مختلفی مانند بخش بازاریابی،‌ واردات و صادرات، تحقیق و توسعه، مالی، مشاوره مدیریت و … در سازمان‌های دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند.

مدیریت مالی

مدیریت مالی

در ایران از سال ۱۳۸۱، مدیریت مالی به صورت یکی از رشته­‌های کارشناسی ارشد مدیریت در دانشگاه‌­ها ایجاد شد. هدف رشته مدیریت مالی آموزش نیروی متخصص جهت فعالیت در واحدهای مالی و سرمایه­‌گذاری شرکت‌­های خصوصی، دولتی و نهادهای مالی است. ادامه تحصیل در این رشته در کشور ما تا مقطع دکتری امکان‌پذیر است. مدیریت مالی از رشته‌های جذاب برای اپلای، ادامه تحصیل و فعالیت در خارج از کشور است و اگر در کنار درس‌های دانشگاهی به توانایی‌های مناسبی دست پیدا کنید می‌توانید به راحتی به این هدف برسید. این رشته به افرادی پیشنهاد می‌شود که به کار با داده‌ها، مفاهیم مالی، اقتصادی و سرمایه‌گذاری علاقه‌مند باشند.

مدیریت صنعتی

مدیریت صنعتی

با گسترش صنعت کشورها و شدید شدن رقابت در بازارهای جهانی، لزوم بهره‌وری به وضوح حس می‌شود و استفاده از یک مدیر باکفایت که بتواند با استفاده از منابع در دسترس، کارایی و اثربخشی را برای واحد تولیدی به ارمغان آورد، از مسائل ضروری یک سازمان است.

هدف از ایجاد این دوره، آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز صنایع تولیدی و خدماتی، موسسات و شرکت‌های دولتی و خصوصی است. در این گرایش دانشجویان با فراگیری نظریه‌های نوین مدیریت صنعتی و فنون پیشرفته تحقیق در عملیات و بهره‌وری سیستم‌ها و … قادر خواهند بود نقش مهمی در بهره‌وری و اداره موفقیت‌آمیز سازمان‌ها ایفا کنند. این رشته به افرادی پیشنهاد می‌شود که از توانایی بالا در حل مسائل کمّی برخوردار باشند. همچنین از یک مدیر صنعتی انتظار می‌رود علاوه بر زمینه‌های فنی و صنعتی، در مسائل مالی و رفتاری هم دارای مهارت‌های لازم باشد که این مساله فرق بین مدیریت صنعتی و مهندس صنایع را هم مشخص می‌کند.

مدیریت دولتی

دولتی

تفاوت عمده‌ای که گرایش مدیریت دولتی با سایر گرایش‌های ارشد مدیریت دارد، دید کلان این گرایش به مسائل است. این رشته نگاه جامعی به فضای مدیریت دارد و به حوزه‌­های متفاوت و پایه‌­ای آن توجه می‌­کند که شامل مواردی مانند سیاستگذاری و خط‌مشی در سازمان، مدیریت منابع انسانی، مباحث حوزه استراتژی در سازمان، طراحی سازمان و مباحث تئوری و بنیادین مدیریت است.

در واقع این رشته به دنبال بررسی و شناخت ساختارهای خرد و کلان سازمان‌ها و به کارگیری علم مدیریت برای اداره بهتر سازمان‌های بزرگ دولتی، خصوصی و تعاونی است.

مدیریت فناوری اطلاعات

مدیریت فناوری اطلاعات

تفاوت مهم این رشته با رشته­‌های مهندسی فناوری اطلاعات، نگاه مدیریتی آن است؛ در سازمان‌ها نیاز به ایجاد پیوند میان فضای سازمان، فضای کسب‌وکار و فضای فناوری وجود دارد و مدیران فناوری اطلاعات دقیقا این وظیفه را برعهده دارند. این رشته ترکیبی از مباحث مدیریتی و فنی و رایانه‌ای است. فرد فارغ‌التحصیل این رشته می‌تواند آینده شغلی بسیار خوبی داشته باشد، مشروط بر آنکه علاوه بر دانش مدیریتی خود، مهارت‌های دیگری را در خود پرورش دهد.

در واقع این رشته به دنبال بررسی و شناخت ساختارهای خرد و کلان سازمان‌ها و به کارگیری علم مدیریت برای اداره بهتر سازمان‌های بزرگ دولتی، خصوصی و تعاونی است.

مدیریت منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی

مدیریت صحیح منابع انسانی سازمان، از مهم‌ترین عوامل رشد و ترقی سازمان محسوب می‌شود؛ چرا که از منابع انسانی به عنوان ارزشمندترین منابع سازمانی یاد می‌شود. سرمایه انسانی مناسب می‌تواند هر تهدیدی را که بر سازمان وارد شود کمرنگ ساخته یا حتی آن را به یک فرصت تبدیل کند. این رشته مدیرانی را پرورش می‌دهد که در مباحثی همچون جذب، استخدام، آموزش، توسعه و بهبود، جبران خدمات و … فعالیت دارند و از ارتباطات خوبی برخوردار هستند. همچنین کار با انسان‌ها به صورت ناخودآگاه موجب بروز تضاد خواهد شد و مدیر باید توانایی تسلط بر خود و کنترل تضاد را داشته باشد. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در منصب‌های مختلفی مثل مدیر جذب و استخدام، کارشناس و مدیر آموزش، کارشناس و مدیر امور جذب و … به فعالیت بپردازند.

در واقع این رشته به دنبال بررسی و شناخت ساختارهای خرد و کلان سازمان‌ها و به کارگیری علم مدیریت برای اداره بهتر سازمان‌های بزرگ دولتی، خصوصی و تعاونی است.

مدیریت کارآفرینی

مدیریت کارآفرینی

این رشته از جدیدترین رشته‌های دانشگاهی است که توجه افراد بسیار زیادی را به خود معطوف کرده و از بازار کار رو به رشدی برخوردار است. افرادی که در این رشته تحصیل می‌کنند می‌توانند کسب‌وکار خود را آغاز کرده و یا در سازمان‌های مختلف مشغول به کار شوند؛ زیرا ذهن باز این افراد می‌تواند در رشد و ترقی سازمان بسیار موثر باشد. اما مدیریت کارآفرینی فقط به معنای ایجاد شغل و کسب‌وکار نیست؛ بلکه با موارد متعددی مانند جذب منابع، استفاده بهینه از منابع، شکل‌گیری و پیشرفت سازمان‌ها، خلق ارزش و … سر و کار دارد و وجود یک کارآفرین در هر سازمانی ضروری به نظر می‌رسد.

مدیریت تکنولوژی

مدیریت تکنولوژی

مدیریت تکنولوژی به عنوان یک رشته میان رشته‌ای بین علوم مختلف طبیعی، اجتماعی، کسب‌وکار، صنعتی، مهندسی و … ارتباط مناسبی برقرار کرده و آن‌ها را با دانش و روش‌های مديريتی يکپارچه كرده و بر تکنولوژی به عنوان عامل خلق ثروت تأکید می‌نمايد. فارغ‌التحصیلان این رشته در انتخاب و پیاده‌سازی فناوری‌های متفاوتی که در سازمان باید استفاده شود، تخصص کسب می‌کنند. دغدغه کلیدی افراد فعال در این حوزه، مدیریت چرخه حیات فناوری در سازمان است. دغدغه مهم دیگر در این حوزه، مدیریت نوآوری در سازمان است؛ امروزه نوآوری به عنصری کلیدی در سازمان‌های سراسر دنیا تبدیل شده و اغلب آن‌ها نیازمند مدیریت صحیح نوآوری بوده و مباحثی مانند پیاده‌سازی ساختارهای نوآورانه در سازمان، ترویج نوآوری و تجاری‌سازی نوآوری ذیل آن قرار می‌گیرند.

بازار کار کارشناسی ارشد مدیریت

رشته‌های مدیریت که در مطالب بالاتر به آن‌ها اشاره شد،‌ دارای بازار کار بسیار مناسب و گسترده‌ای هستند. هر رشته کاربرد منحصر به فرد خود را دارد و قطعا در یک زمینه می‌تواند مفید باشد. در بازار کار امروز دیگر تنها مدرک دانشگاهی و تحصیل صرف در یک رشته مناسب، کافی نیست و شما باید حتما مهارت‌های خود را گسترش داده و به روز باشید تا فرصت‌های کاری جذابی به سراغتان بیاید.

به طور کلی شرکت‌های بازرگانی، واحدهای صنعتی، بخش مالی شرکت‌ها، بیمه‌ها، بخش حسابداری، حوزه صادرات و واردات، بخش منابع انسانی، بازار سرمایه، پروژه‌ها، روابط عمومی، بخش تحقیق و توسعه، مباحث مربوط به فناوری‌های سازمانی و نوآوری و … مهم‌ترین حوزه‌هایی هستند که فارغ‌التحصیلان و دانشجویان مدیریت می‌توانند در آن‌ها مشغول به کار شوند. همچنین مدیریت در خارج از کشور دارای شرایط بسیار مناسبی بوده و رشته بسیار مناسبی برای اپلای است. برای آشنایی بیشتر با بازار کار هر رشته می‌توانید به معرفی جامع آن‌ها مراجعه کنید.

بهترین دانشگاه‌های پذیرنده کارشناسی ارشد مدیریت در ایران

بهترین دانشگاه‌های پذیرنده کارشناسی ارشد مدیریت در ایران

راهکارهای موفقیت در کنکور کارشناسی ارشد مدیریت​

از مهم‌ترین عوامل برای موفقیت در کنکور، توجه به عوامل شخصی و واقع‌بینی در مورد آن‌هاست؛ یعنی هنگام برنامه‌ریزی برای مطالعه محدودیت‌ها را در نظر گرفته و از ایده‌آل گرایی پرهیز کنیم، زیرا در کنکور ارشد کیفیت مطالعه به مراتب مهم‌تر از کمیت آن است.

نکته بعدی انتخاب درست و دقیق منابع مطالعاتی است. سعی کنید با دریافت مشاوره صحیح و همچنین تحقیق و بررسی شخصی بهترین منبع را انتخاب کنید و هرگز به سراغ مطالعه چند منبع نروید؛ زیرا باعث عدم تمرکز و آشفتگی ذهن شده و شما بر هیچ یک مسلط نخواهید شد.

مورد بعدی توجه به موارد جزئی مثل تغذیه، ساعت خواب، محیط اطراف و … است. این موارد کوچک ولی مهم در کنار سایر عوامل می‌توانند در مسیر موفقیت شما موثر باشند.

قدم بعدی واقع‌بینی در خصوص قدرت درک و یادگیری مفاهیم است؛ هرگز به خود القا نکنید که درسی را متوجه نمی‌شوید و یا بر آن مسلط هستید و دیگر نیازی به مرور و تست‌زنی ندارید. همچنین اگر لازم است در کلاس آمادگی کنکور شرکت کنید، پس از تحقیق در مورد بهترین کلاس‌ها و اساتید، از فرصت استفاده کرده و در اسرع وقت حرکت خود را شروع کنید.

سعی کنید حتما از نظر مشاوران باتجربه این حوزه استفاده کنید. یک مشاور سال‌ها در این حوزه فعالیت‌ کرده، با انواع داوطلبان در تعامل بوده و دارای تجربه سرشاری است. همچنین به خوبی با بایدها و نبایدها، منابع مناسب، اساتید خبره، کلاس‌های باکیفیت، روش‌های مطالعاتی کارآمد و … آشنایی دارد؛ پس خود را از این فرصت بزرگ محروم نکنید.

 توجه داشته باشید که عیار شما در تست زدن مشخص می‌شود؛ بعد از مطالعه دقیق و خلاصه‌برداری و مرور مکرر، حتما تست بزنید. برای اینکار می‌توانید از کتاب‌های بانک تست استفاده کنید و حتما سوالات کنکورهای گذشته را بررسی کنید.

کلاس‌های آمادگی کنکور​

یکی از سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌های رسیدن به آمادگی در درس‌های مختلف، شرکت در کلاس‌های آمادگی کنکور و نکته و تست است.

اساتید در کلاس‌های درس آمادگی کنکور، سال‌های تجربه خود را در اختیار شما قرار داده مطالب را به صورت مفصل و عمقی بررسی می‌کنند و باعث می‌شوند که در مدت زمان کمتری به تسلط مناسبی برسید و اگر هم مطلبی را به صورت کاملی متوجه نشدید، با توضیحات کامل و جامع در کلاس، دیگر هیچ ابهامی برای شما باقی نخواهد ماند. برخی مباحث در درس‌هایی مثل تئوری‌های مدیریت، بازاریابی، مدیریت ریسک، مدیریت مالی و … به شدت مفهومی و وابسته به مباحث دیگر هستند و ممکن است به صورت خودخوان دچار چالش و اتلاف وقت بشوید. همچنین اگر شما شاغل هستید یا به هر دلیلی زمان کمی برای مطالعه در اختیار دارید،‌ بهترین گزینه پیش روی شما شرکت در این کلاس‌هاست.

در خصوص کلاس‌های نکته و تست باید گفت که این کلاس‌ها به بررسی نکات و زوایای پنهانی از درس‌ها می‌پردازند که در حین مطالعه شاید به آن‌ها توجه نکردید و با این کلاس‌­ها به تسلط کامل می‌رسید. همچنین نکات اصلی درس را در ذهن شما مرور و تثبیت می‌کنند. همچنین اگر فرصت مطالعه کامل درسی را نداشتید می‌توانید با این کلاس‌ها نکات اصلی و مهم را که احتمال طرح سوال دارند، سریع و کاربردی یاد گرفته و درصد مناسبی را کسب کنید. توجه داشته باشید که در دوران طلایی جمع‌بندی شما باید تمامی دروس را در مدت زمان کوتاهی مرور کنید و دیگر فرصتی برای مطالعه مفصل نخواهید داشت؛ هر چه مرور شما کامل‌تر، دقیق‌تر و در مدت زمان کمتری باشد، شما می‌توانید زمان خود را صرف رفع اشکالات خود کرده و با نزدیک شدن به کنکور دچار استرس منفی نشوید.

ما در نگاره، با برترین مشاوران و اساتید مدیریت کشور در تلاشیم تا کلاس‌هایی با بالاترین کیفیت و پشتیبانی در جهت ارتقای سطح علمی و موفقیت داوطلبان عزیز برگزار کنیم و تا رسیدن به قله موفقیت در کنار شما باشیم.

اهمیت آزمون‌های آزمایشی​ ارشد مدیریت

آزمون آزمایشی

در کنکور علاوه بر دانش و اطلاعات شما، داشتن تجربه از اهمیت زیادی برخوردار است. شما باید از قبل استراتژی مدیریت زمان، مدیریت دفترچه و ترتیب پاسخگویی و … خود را مشخص کنید تا در جلسه با چالش خاصی مواجه نشوید که تمرکز شما را از بین ببرد. شما باید در دفعات متعدد شرایط کنکور را برای خود شبیه‌سازی کنید تا به نوعی جلسه کنکور، برایتان یک تجربه تکراری باشد. 

بهترین راهکار این مسئله، شرکت در آزمون های آزمایشی است. یک آزمون استاندارد مطابق با سبک و سرفصل‌‎های کنکور طراحی شده و مطالب اصلی و مهم را به شما نشان می‌دهد و شما با نتیجه آن می‌توانید شرایط خود را معین کنید، نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و ادامه مسیر را هوشمندانه‌تر طی کنید. آزمون‌های آزمایشی ارشد مدیریت نگاره شامل ۴ مرحله بودجه‌بندی و ۳ مرحله جامع، ضمن ارائه برنامه و نقشه مطالعاتی به شما، با بیشترین جامعه امری تخصصی رشته مدیریت کشور، به خوبی جایگاه شما را نسبت به رقبا مشخص می‌کند.

طراحان سوال آزمون‌ها اساتید سرشناس مدیریت کشور مثل دکتر محمودیان، استاد طورانی، دکتر کرمی، دکتر گرجی‌آرا و … هستند که مولفان منابع اصلی کنکور ارشد و دکتری مدیریت هستند. سوالات آزمون‌ها دقیقاً از مطالب مهم و اصلی بوده و شما را از مطالعه مطالب فرعی و غیرمهم دور می‌کنند تا وقت ارزشمند خود را به صورت بهینه به مواردی اختصاص دهید که موجب بهبود نتیجه شما خواهند شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام آزمون‌ها اینجا کلیک کنید.

 برای رزرو وقت مشاوره رایگان در خصوص شرکت در آزمون‌های آزمایشی، اینجا کلیک کنید.