راهنمای جامع مطالعه حسابداری صنعتی
مقدمه
درس حسابداری صنعتی یکی از مهمترین دروس کنکور ارشد حسابداری با 25 سوال است؛ مطالعه حسابداری صنعتی به دلیل روند آسانتری که نسبت به سایر دروس همچون حسابداری مالی و حسابرسی دارد، در بین داوطلبان این رشته از محبوبیت بیشتری برخوردار است که همین امر از دلایل عمده اهمیت آن و علت رقابت تنگاتنگ بین داوطلبان در این درس محسوب میشود.
اما این درس هم پیچیدگیهای خاص خود را دارد و محبوبیت آن، به معنای نیاز به تلاش کمتر نیست.
در این مقاله به بررسی جوانب مختلف این درس پرداخته و راهنمای جامع مطالعه حسابداری صنعتی ارائه میدهیم.
بهترین منابع حسابداری صنعتی
از اصول مهم مطالعه حسابداری صنعتی و شروع مسیر، انتخاب منابع درست و اصولی است. بهترین منابع درس حسابداری صنعتی عبارتند از:
- مرجع کامل حسابداری صنعتی غلامرضا کرمی و حمید حسینینژاد؛ انتشارات نگاه دانش
- بانک سوالات چهار گزینهای حسابداری صنعتی غلامرضا کرمی/ حمید حسینینژاد؛ انتشارات نگاه دانش
ضریب حسابداری صنعتی در گرایشهای مختلف
ضرایب درس حسابداری صنعتی در گرایشهای زیر عبارتند از:
- حسابداری مالي – 2
- حسابرسی – 2
- حسابداری مدیریت – 3
سرفصلهای مهم درس حسابداری صنعتی
فصلهای مهم درس حسابداری صنعتی عبارتند از:
- بهایابی جذبی
- بهایابی مرحلهای
- بهایابی استاندارد
این سه مبحث جزو مهمترین سرفصلهای این درس محسوب میشوند اما میتوان به فصلهای مهم دیگری همچون CVP، بهایابی تفاضلی، تصمیمگیریها و تجزیه و تحلیل سود ناخالص نیز اشاره كرد.
یكی از چالشیترین سرفصلها برای داوطلبان كه معمولاً تصمیم به حذف آن میگیرند، بهایابی استاندارد است. شاید در نگاه اول این فصل به دلیل فرمولهای بسیاری كه دارد برای داوطلبان دشوار به نظر برسد اما تكنیكهایی وجود دارد كه به خاطر سپردن فرمولها را آسان میکند؛ رتبه داوطلبانی که به مطالعه این فصل میپردازند با آن دسته از افرادی که تصمیم به حذف آن میگیرند، متفاوت خواهد بود.
نحوه مطالعه حسابداری صنعتی + مرور
با در نظر داشتن این موضوع که در حسابداری صنعتی استاندارد خاصی برای درسنامه وجود ندارد، نیاز است تا داوطلبان به حل سوالات گوناگون پرداخته تا با راه حل و نحوه پاسخدهی به انواع مختلف سوالات آشنایی کامل پیدا کنند. برخی از فصلهای درس حسابداری صنعتی تنها یک فرمول دارد و همین مسئله کافی است که کار برای داوطلبان دشوار شود؛ زیرا طراحان برای طرح سوال تمام هوشمندی و خلاقیت خود را به كار گرفته و سوالات متفاوت و پیچیدهای طراحی میكنند و در صورتی كه داوطلبان بر فرمولها اشراف كامل نداشته باشند، در حل كردن سوالات دچار مشكل خواهند شد و تنها امر یاریرسان آنها در این خصوص، تمرین و تکرار مداوم است.
در ماههای ابتدایی مطالعه کنکور، حل سوالات تالیفی و بانک سوالات کافی خواهد بود اما ماههای نزدیک به کنکور نیاز است تا حل تستهای کنکور سالهای گذشته در برنامه مطالعاتی داوطلبان قرار گیرد. در رابطه با نکات مهم درس حسابداری صنعتی و مرور آن بهترین راه حل کردن سوالات جامع است. در کتاب بانک سوالات دکتر حسینینژاد سوالات بسیار مناسبی برای مرور داوطلبان وجود دارد که با حل کردن آنها نه تنها تمامی نکات مربوط به یک فصل مرور میشوند بلکه روند جمعبندی مطالب هم به درستی پیش خواهد رفت.
به طور مثال با حل یک سوال در خصوص مبحث حقوق و دستمزد، تمامی نکات مربوط به آن مرور خواهد شد.
نکته مهم برای این درس، دست به قلم شدن است؛ شما با مطالعه فرمولها و دیدن راه حلهای مختلف، به آنها مسلط نمیشوید و تا زمانی که خودتان بارها یک مدل سوال را حل نکنید و در عمل به چالشهای محاسباتی برخورد نکنید، تجربه و یادگیری اصولی، حاصل نخواهد شد.
حذف حسابداری صنعتی؛ آری یا خیر؟
تعدادی از داوطلبان به دلیل دشواری برخی از مطالب درس حسابداری صنعتی همچون بهایابی استاندارد و یا فرمولهای زیاد این درس، تصمیم به حذف آن میگیرند که از هر نظر، کاملاً اشتباه است؛ این درس تاثیر بسیار زیادی در رتبه داوطلبان داشته و با حذف آن، عملاً شانس رتبه برتر شدن را از خود خواهید گرفت.
چالشهای مطالعه حسابداری صنعتی
شاید بتوان گفت که یکی از مزیتهای درس حسابداری صنعتی نسبت به حسابداری مالی و حسابرسی، نداشتن استانداردها است و همین امر خواندن این درس را برای داوطلبان راحت کرده است. اما از طرفی نوعی چالش نیز محسوب میشود. از این جهت که بیشتر نمونه سوالات حسابداری صنعتی به شکل حل کردنی بوده و شامل اعداد، فرمولها، روشها و تکنیکهای حل مسئله است و نکته مهم در این خصوص، آشنایی با روش حل سوالات است؛ زیرا در هنگام حل تستها نیاز به دانستن بهترین تکنیکها، روشها و انتخاب سریعترین راه حل است.
کلاسهای آمادگی کنکور حسابداری صنعتی
از آنجایی که تکنیکهای حل سوالات در کتابهای مختلف متفاوت است و از طرفی برخی از داوطلبان که تصمیم به مطالعه خودخوان این درس میگیرند، در مواجهه با سوالات نکتهدار و مهم دچار اشتباه میشوند؛ بنابراین شرکت در کلاس درس حسابداری صنعتی بسیار کمککننده است. دکتر حسینینژاد در کلاس حسابداری صنعتی نگاره، تکنیکهای و روشهایی را برای حل سوالات استفاده میکنند که برای داوطلبان بسیار جذاب و کاربردی بوده و آنها بدون نیاز به حفظ کردن فرمولها، میتوانند به حل سوالات در کوتاهترین زمان ممکن بپردازند و این موضوع، فهم این درس را تا حد زیادی برای آنها آسان خواهد کرد.
همچنین داوطلبان میتوانند سوالات و ابهامات خود را در کلاس مطرح کرده و با کمک یکی از برترین اساتید حسابداری ایران، هیچ مانعی برای کسب یک درصد عالی در حسابداری صنعتی در مسیر آنها وجود نداشته باشد.
اهمیت آزمونهای آزمایشی
از آنجایی که سنجش دانش و اطلاعات داوطلبان امری ضروری است، شرکت در مسیر مطالعه حسابداری صنعتی، آزمونهای آزمایشی از اهمیت خاصی برخوردار است. در خصوص درس حسابداری صنعتی ممکن است سوالاتی که در منزل به حل آنها میپردازید به اندازه کافی چالشبرانگیز نبوده و داوطلبان درک درستی از استرس و اضطراب روز کنکور نداشته باشند، اما آزمونهای آزمایشی این خاصیت را دارد تا شما را با سوالات جدیدی مواجه کند که تا به حال آنها را حل نکردهاید.
همچنین آزمون محیط و شرایط را به کنکور نزدیکتر میکند و در نهایت این امکان را میدهد تا اطلاعات خود را با سایر افراد مقایسه کنید که نتیجه آن باعث تلاش بیشتر و در نتیجه پیشرفت خواهد شد.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی جوانب مختلف برای مطالعه حسابداری صنعتی، ضرایب آن، سرفصلهای مهم این درس و چالشهایی پرداختیم که داوطلبان در سال کنکور هنگام مطالعه با آن مواجهاند. حسابداری صنعتی، علیرغم دشواریهای خاصی که دارد، در مقایسه با حسابداری مالی و حسابرسی درس آسانتری بوده و همین امر رقابت را در این درس میان داوطلبان بیشتر کرده است پس نیاز است تا به مطالعه عمیقتر و درست و اصولی در این درس بپردازید.
درباره موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
نگاره همواره به دنبال نوآوری و ارائه سرویس های منحصر به فرد در سراسر کشور بوده است موفقیت سالهای اخیر که اکثریت رتبه¬های تک رقمی و دو رقمی نگاره ای بودهاند، گواهی این مدعاست. امیدواریم با دلگرمی به اعتماد شما، مسیر عدالت آموزشی و ارائه خدمات با بالاترین کیفیت را به بهترین نحو ادامه دهیم و افتخار خدمت به دانش پژوهان این سرزمین را داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
دیدگاهتان را بنویسید