راهنمای جامع مطالعه حسابرسی
مقدمه
درس حسابرسی طی سالهای اخیر به یکی از چالشی و مهمترین دروس کنکور ارشد حسابداری با 20 سوال تبدیل شده است؛ در سالیان گذشته کسب درصد بالا در این درس کار دشواری به نظر نمیآمد اما امروزه به دلیل تغییر در روند طراحی سوالات و مطالب جدید اضافه شده در این درس، به یکی از دروس دشوار و چالشی ارشد حسابداری تبدیل شده است.
در ادامه به بررسی مسیر تسلط بر این درس و ارائه راهنمایی جامع برای مطالعه حسابرسی میپردازیم؛ پس تا انتها مقاله همراه ما باشید.
بهترین منابع درس حسابرسی
یکی از راههای موفقیت در کنکور ارشد حسابداری انتخاب منابع درست و اصولی است. بهترین منابع برای مطالعه حسابرسی عبارتند از:
- مرجع کامل حسابرسی غلامرضا کرمی/ محمدجواد منصوری؛ انتشارات نگاه دانش
- مروری جامع بر حسابرسی ایرج نوروش/ غلامرضا کرمی/ مجید شهبازی؛ انتشارات نگاه دانش
- 2000 سوال چهارگزینهای حسابرسی غلامرضا کرمی/ مجید شهبازی؛ انتشارات نگاه دانش
کتاب مرجع کامل به دلیل داشتن مطالب جدیدی که در کتابهای دیگر وجود ندارد و بیان روانتر و دقیق آن، بسیار منبع کارآمدی برای مطالعه داوطلبان به شمار میآید.
ضریب حسابرسی در گرایشهای مختلف
ضرایب درس حسابرسی در گرایشهای مختلف عبارتند از:
- حسابداری مالی – 2
- حسابرسی – 3
- حسابداری مدیریت – 2
سرفصلهای مهم درس حسابرسی
برخی از فصلهای مهم درس حسابرسی عبارتند از:
- کنترلهای داخلی
- جمعآوری شواهد
- برنامهریزی حسابرسی
- برنامه حسابرسی
- گزارش حسابرسی
میتوان گفت كه مهمترين سرفصلها برای خواندن درس حسابرسی، گزارش حسابرسی است كه هرساله تعداد زيادی از سوالات را در كنكور به خود اختصاص میدهد. برخی از داوطلبان بر اين باورند كه تنها با مطالعه اين درس میتوانند به درصد قابل توجهی دست يابند اما تصوری اشتباه است؛ زيرا گزارش حسابرسی چكيدهای از تمامی فصول حسابرسی بوده و برای فهم آن و توانايی در حل تستها نياز به مطالعه و اشراف بر باقی فصلها است و علاوه بر استانداردهای حسابرسی نياز به تسلط بر استانداردهای حسابداری نیز وجود دارد.
نحوه مطالعه و مرور درس حسابرسی
حسابرسی درسی كاملاً حفظی – مفهومی بوده و نیازی به حل سوال و مسئله و به خاطر سپردن فرمولها ندارد. با توجه به این موضوع برای برخی از داوطلبان درسی مشکل و برای گروهی دیگر درسی آسان به شمار میآید. نکته مهم در هنگام مطالعه حسابرسی این است که حفظ کردن مطالب آن به تنهایی نیاز داوطلبان را برطرف نمیکند؛ زیرا سوالات آن در سالهای اخیر به سمت مفهومی شدن رفته و لازمه پاسخدهی به آنها درک و فهم درست مطالب است.
داوطلبان باید حسابرسی را چندین بار مطالعه و مرور کنند و سوالات مربوط به هرفصل را بارها حل کنند تا بتوانند از پس سوالات دشوار این درس در کنکور برآیند.
کلمات در مطالعه حسابرسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و هر یک معنای خاص خود را دارند؛ زیرا سوالات این درس بیشتر بازی با کلمات است و طراح سوال نیز از این موقعیت برای طراحی سوالات دشوار استفاده میکند. مطالعه روزنامهوار حسابرسی کمکی به داوطلبان نخواهد کرد زیرا نیاز است تا داوطلبان معنای دقیق کلمات را بیاموزند و علت آن هم وجود کلمات مشابه با معانی متفاوت است که مورد خوبی برای طرح پاسخهای شبیه به هم و گمراهكننده است. خلاصهنویسی نیز نقش با اهمیتی در مرور و تثبیت مطالب خواهد داشت.
حذف حسابرسی؛ آری یا خیر؟
در سالهای اخیر به دلیل دشواری درس حسابرسی برخی از داوطلبان تصمیم به حذف آن میگیرند که انجام این كار به هیچ وجه توصیه نمیشود. این درس با وجود دشوار بودن، میتواند سکوی پرتابی به سمت رتبههای برتر باشد.
حداقل توصیه میکنیم که تمام مباحث را حذف نکنید و با مطالعه برخی مباحث راحتتر و یا شرکت در کلاسهای نکته و تست و جمعبندی، به حداقل درصدی از این درس دست پیدا کنید.
چالشهای مطالعه حسابرسی
در گذشته این درس جزو دروس آسان برای داوطلبان به شمار میآمد و کسب درصد بالا در آن به راحتی امکانپذیر بود اما امروزه به یکی از دروس چالشبرانگیز کنکور ارشد حسابداری تبدیل شده است. از مهمترین علتهای دشواری سوالات آن، میتوان به ارتباط آن با درس حسابداری مالی، تغییر استانداردها، نکات جزئی و فراوان و در نهایت مفهومی و کاربردی شدن سوالات آن اشاره داشت. یعنی بعضاً برخی سوالات از موارد کاربرد حسابرسی در عمل طرح شدهاند که شاید اشاره مستقیمی به آن در کتابها نشده است.
کلاسهای آمادگی کنکور
مفاهیم در درس حسابرسی به شدت مهم هستند و اگر داوطلبان بخواهند این درس را به طور خودخوان پیش ببرند، آن طور که لازم است مطالب و مفاهیم مهم را درک نخواهند كرد. در کلاس ارشد و دکتری حسابرسی دکتر منصوری، مفاهیم و نکات مهم به صورت دستهبندی شده و به طور کامل به داوطلبان انتقال داده میشود و داوطلبان با دید باز و آشنایی با کلیه مفاهیم در جلسه کنکور حاضر شده و درصد مورد نظر خود را در این درس کسب خواهند کرد.
اهمیت آزمونهای آزمایشی
از آنجایی که سنجش دانش و اطلاعات داوطلبان امری ضروری است، شرکت در آزمونهای آزمایشی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. در خصوص درس حسابرسی ممکن است سوالاتی که در منزل به حل آنها میپردازید به اندازه کافی چالشبرانگیز نبوده و داوطلبان درک درستی از استرس و اضطراب روز کنکور نداشته باشند اما آزمونهای آزمایشی این خاصیت را دارد تا شما را با سوالات جدیدی مواجه کند که تا به حال آنها را حل نکردهاید، محیط و شرایط را به کنکور نزدیکتر میکند و در نهایت این امکان را میدهد تا اطلاعات خود را با سایر افراد مقایسه کنید که نتیجه آن باعث تلاش بیشتر و در نتیجه پیشرفت خواهد شد.
سخن پایانی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره شد، مطالعه حسابرسی آسان نبوده و از دشواری خاصی برخوردار است و نیاز به دقت و صرف زمان نسبتاً قابل توجهی دارد. در این مقاله به بررسی مسیر مطالعه این درس، فصول مهم، چالشهای آن و… پرداختیم و شما نیز سعی کنید با مطالعه، مرور و خلاصهنویسی در این درس، آن را به مزیت رقابتی خود تبدیل کنید.
درباره موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
نگاره همواره به دنبال نوآوری و ارائه سرویس های منحصر به فرد در سراسر کشور بوده است موفقیت سالهای اخیر که اکثریت رتبه¬های تک رقمی و دو رقمی نگاره ای بودهاند، گواهی این مدعاست. امیدواریم با دلگرمی به اعتماد شما، مسیر عدالت آموزشی و ارائه خدمات با بالاترین کیفیت را به بهترین نحو ادامه دهیم و افتخار خدمت به دانش پژوهان این سرزمین را داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
دیدگاهتان را بنویسید