معرفی بهترین دانشگاه های رشته مدیریت در ایران
مقدمه
مجموعه مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایشهای بسیار متنوعی است که هر کدام از آنها شامل درسهای گوناگون با ضرایب متفاوت است که طبق دفترچه ثبتنام کنکور کارشناسی ارشد سازمان سنجش، دارای کد 1142 است.
با اعلام نتایج اولیه کنکور ارشد، بزرگترین دغدغه داوطلبان انتخاب رشته و انتخاب بهترین دانشگاه های رشته مدیریت خواهد بود. انتخاب رشته کارشناسی ارشد اهمیت بسیار زیادی دارد و نسبت به مقطع کارشناسی از جزئیات و حساسیت بیشتری برخوردار است. شناخت کافی از رشتهها و همچنین دانشگاهها و فرصتهایی که ممکن است داشته باشند، از مهمترین عوامل برای انتخاب مسیر درست است. در این مقاله به بررسی اجمالی بهترین دانشگاه های رشته مدیریت در کشورمان میپردازیم.
رشتههای کارشناسی ارشد مدیریت
8 رشته اصلی و مهم کنکور کارشناسی ارشد مدیریت عبارتند از:
- مدیریت بازرگانی
- مدیریت دولتی
- مدیریت صنعتی
- مدیریت تکنولوژی
- مدیریت فناوری اطلاعات
- مدیریت مالی
- مدیریت کارآفرینی
- مدیریت منابع انسانی
بهترین دانشگاه های ایران در رشته مدیریت
- دانشگاه تهران
- دانشگاه شهید بهشتی
- دانشگاه علامه طباطبایی (ره)
- دانشگاه تربیت مدرس
- دانشگاه صنعتی شریف
- دانشگاه خوارزمی
- دانشگاه الزهرا (س)
- دانشگاه فردوسی مشهد
- دانشگاه تبریز
- دانشگاه اصفهان
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران در سال 1313 تاسیس شد و این دانشگاه به بستر اصلی ارتباط با تمدن غرب و علوم جدید تبدیل شد. از آغاز فعالیتهای آموزشی دانشگاه تهران، تاکنون، همواره افراد شایسته و شخصیتهای برجسته و چهرههای نامی در آن به تدریس یا تحصیل پرداختهاند. امروزه دانشگاه تهران در میان موسسات و سازمانهای آموزشی کشور از هر جهت در جایگاهی معتبر قرار دارد. در واقع وجود پارامترهایی چون سابقه و قدمت، تدریس استادان شایسته، تحصیل دانشجویان ممتاز، کارکنان، ارزش مدارک تحصیلی در کشور و خارج از آن و … باعث اهمیت و رتبه بالای این دانشگاه شده است. دانشکده مدیریت دانشگاه تهران شامل گروههای آموزشی مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت مالی و بیمه، گروه حسابداری و حسابرسی و گروه علم اطلاعات و دانششناسی است. دانشکده مدیریت دانشگاه تهران شامل 72 عضو هیئت علمی است و در سالیان اخیر دارای اساتید برجستهای چون رضا تهرانی، سیدرضا سیدجوادین، داور ونوس، سید محمد مقیمی، علیاصغر پورعزت، آرین قلیپور، علی دیواندری، محمدسعید تسلیمی، رضا راعی، غلامرضا کرمی، محمدرضا مهرگان، محسن نظری و… بوده است.
در سالیان اخیر بیشترین ظرفیت پذیرش روزانه این دانشکده در گروه بازرگانی، کارآفرینی، فناوری اطلاعات، مالی، منابع انسانی، دولتی، صنعتی و مدیریت تکنولوژی بوده است.
دانشکده مدیریت دانشگاه تهران واقع در تهران، تقاطع بزرگراه چمران و خیابان جلال آل احمد، ضلع جنوب شرقی زیرگذر گیشا است. این دانشگاه در آخرین رتبهبندی اعلام شده توسط لایدن بر اساس معیار مرجعیت علمی در سال 2021، در رتبه اول ایران و 134 جهان ایستاده است. دانشگاه تهران همواره میزبان برگزاری برترین همایشها، دورهها و کارگاههای آموزشی برای دانشجویان بوده است. بدون شک دانشگاه تهران در رتبه اول بهترین دانشگاه های رشته مدیریت در ایران است و بهترین انتخاب ممکن برای هر دانشجویی است.
دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۴ با هدف تربیت و تامین نیروهای متخصص و موردنیاز کشور، در سطوح بالای علمی واقع در خیابان آزادی تاسیس گردید. پردیس مرکزی دانشگاه صنعتی شریف شامل ۱۳ دانشکده و ۵ مرکز آموزشی است.
دانشکده مدیریت و اقتصاد اولین دانشکده وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و در سال 1378 تاسیس گردیده است و شامل 32 عضو هیئت علمی همچون دکتر مشایخی، محمدرضا آراستی، شیرین اصلانی، محسن بهرامگیری و… است. در میان داوطلبان، رشته مدیریت کسب و کار (MBA) دارای محبوبیت بسیار زیادی در این دانشگاه است و هر ساله فارغالتحصیلان نخبه زیادی از این رشته اقدام به تاسیس استارت آپ و کسب و کار خود میکنند و در مسیر کارآفرینی قدم برمیدارند. دانشگاه شریف جزو سه دانشگاه برتر در لیست بهترین دانشگاه های رشته مدیریت محسوب شده و خصوصاً برای رشته مدیریت کسبوکار (MBA)، یکی از بهترین انتخابها است.
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی در سال 1338 تاسیس شد. دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی در سال 1355 تاسیس شده است و گروههای آموزشی مدیریت و حسابداری آن شامل مدیریت صنعتی و مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی، مدیریت مالی و بیمه و حسابداری است. در حال حاضر این دانشکده با 41 عضو هیئت علمی که همگی از افراد صاحب نام همچون استاد شهریار عزیزی، مرحوم دکتر احمد روستا، دکتر علی رضائیان، استاد خورشیدی، استاد حمیدیزاده، استاد زندیه و… هستند، مشغول به کار است.
بیشترین ظرفیت پذیرش روزانه این دانشگاه در گروه دولتی، بازرگانی، کارآفرینی، تکنولوژی، مدیریت صنعتی، فناوری و مدیریت مالی است.
دانشگاه شهید بهشتی در اوین، ميدان شهيد شهرياری واقع شده است. این دانشگاه در رتبهبندی اعلام شده توسط لایدن بر اساس معیار مرجعیت علمی در سال 2021، در رتبه اول 554 جهان ایستاده است؛ اما لازم به ذکر است دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه بهتری دارد. دانشگاه شهید بهشتی از نظر اپلای تحصیلی و شغلی اعتبار مناسبی داشته و در این زمینه، در کنار دانشگاههایی مانند تهران و شریف، یکی از بهترین دانشگاه های رشته مدیریت در ایران است.
دانشگاه علامه طباطبایی (ره)
دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1363 واقع در دهکده المپیک، میدان دهکده، تاسیس شد. در حال حاضر دانشگاه علامه طباطبائی در جایگاه بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و به عنوان دانشگاه پیشرو در دستیابی رشد و توسعه و دانش در حوزه علوم انسانی و اجتماعی کشور به لطف و همت اعضای هیئت علمی و پژوهشگران خود، منشأ خدمتهای بسیار ارزشمندی به جامعه بوده است. سابقه فعالیت دانشکده مدیریت علامه طباطبایی به سال 1327 برمیگردد. این دانشکده با 7 گروه آموزشی در 52 رشته و گرایش تخصصی و با حضور 77 عضو هیئت علمی همچون استاد شریفزاده، استاد رضا واعظی، استاد مهدی الوانی، استاد زهره دهدشتی شاهرخ، استاد مقصود امیری و… مشغول به کار است.
بیشترین ظرفیت پذیرش روزانه دانشکده مدیریت علامه در گروه فناوری اطلاعات، مالی، بازرگانی، کارآفرینی، تکنولوژی، دولتی و صنعتی است. وجود انجمنهای علمی فعال، مرکز رشد بسیار قوی، برگزاری رویدادها و کارگاههای متنوع بسیار مفید برای دانشجویان و … از نقاط قوت این دانشگاه محسوب میشود. دانشگاه علامه به صورت تخصصی در حوزه علوم انسانی فعالیت داشته و در برخی رشتهها مانند مدیریت فناوری اطلاعات، یکی از بهترین دانشگاه های رشته مدیریت به حساب میآید.
دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس در سال 1360 تاسیس شده است. این دانشگاه پیشرو در زمینه آموزش و پرورش، با هدف تولید علم و گسترش مرزهای دانش و تربیت اعضای هیئت علمی در علوم مختلف است. دانشکده مدیریت دانشگاه تربیت مدرس در سال 1388 با 8 گروه آموزشی تشکیل شده و واقع در خیابان جلال آل احمد است. در حال حاضر این دانشکده دارای 28 عضو هیئت علمی اعم از مرحوم استاد عادل آذر، استاد حسن داناییفرد، استاد خداداد حسینی، دکتر مشبکی و… است. بیشترین ظرفیت پذیرش روزانه این دانشگاه در گروه بازرگانی، تکنولوژی، دولتی و فناوری است.
دانشگاه خوارزمی
سابقه تاسیس این دانشگاه به سال 1297 با نام دارالمعلمین مرکزی باز میگردد. داراﻟﻤﻌﻠﻤﯿﻦ ﻣﺮﮐزی در ﺳﺎل 1307 ﺑﻪ داراﻟﻤﻌﻠﻤﯿﻦ ﻋﺎﻟﯽ و در ﺳﺎل 1312 ﺑﻪ دانشسرای ﻋﺎﻟﯽ ارﺗﻘﺎ ﯾﺎﻓﺖ.
در ﺳﺎل 1334 دانشسرای ﻋﺎﻟﯽ ﺑﺎ وﺟﻮد ﭘﯿﻮﻧﺪ ﺑﺎ داﻧﺸﮕﺎه ﺗﻬﺮان، ﺑﺎ ﻋﻨﻮان ﺳﺎﺑﻖ ﺧﻮد، ﮐﺎر ﺗﺮﺑﯿﺖ دﺑﯿﺮ در دو ﺣﻮزه اوﻟﯿه ﯾﻌﻨﯽ “ﺑﺨﺶ ادﺑﯿﺎت و ﻋﻠﻮم اﻧﺴﺎﻧﯽ” و “ﺑﺨﺶ ﻋﻠﻮم ﭘﺎﯾﻪ” را ﺑﺮ ﻋﻬﺪه داﺷﺖ. دانشسرای عالی در سال 1353 به دانشگاه تربیت معلم تغییر نام داد و در طی این سالها با تغییر عناوین متفاوت سرانجام در سال 1390 به دانشگاه خوارزمی تغییر نام داده است.
دانشکده مدیریت دانشگاه خوارزمی با 38 عضو هیئت علمی همچون دکتر حسین نوروزی، دکتر سید امیررضا ابطحی، دکتر بهاره اصانلو، دکتر امیر امامی و … است و شامل 4 گروه آموزشی مدیریت بازرگانی، مدیریت منابع انسانی و کسب و کار، مدیریت عملیات و فناوری اطلاعات و در نهایت بیمه، بانک و گمرک است. بیشترین ظرفیت پذیرش روزانه این دانشگاه در گروه فناوری، کارآفرینی، بازرگانی، دولتی، صنعتی، مالی و منابع انسانی است.
دانشکده مدیریت دانشگاه خوارزمی واقع در خیابان سمیه، بین شهید قرنی و استاد نجاتالهی، پلاک 242 است.
دانشگاه الزهرا (س)
گروه مدیریت دانشگاه الزهرا (س) از بدو تاسیس این دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد و هم اکنون در 3 مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد. خط فکری و فلسفه گروه مدیریت این دانشگاه این است که نظر به پیشینه خود، افزون بر تربیت دانشجویان، با مدیریت دانشی که داراست، ایجاد دانش و آگاهی در همه سطوح جامعه را به عنوان وظیفه خود دانسته و همواره در این راه گام برداشته است. هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه الزهرا (س) شامل 12 عضو است و اساتید به نامی چون دکتر حسن قالیباف، دکتر ابوالفضل شاهآبادی و دکتر محمدرضا رزمی در آن تدریس میکنند. این دانشگاه در رشته محبوب MBA هم پذیرش دانشجو دارد و از انتخابهای جذاب داوطلبان به شمار میرود.
دانشگاه تبریز
دانشکده علوم اقتصادی دانشگاه تبریز فعالیت خود را در سال 1369 آغاز کرد و در سال 1385 با ایجاد رشته مدیریت بازرگانی در مقطع ارشد و مدیریت جهانگردی در مقطع کارشناسی، فعالیت گروه مدیریت خود را آغاز کرد. هیئت علمی این دانشگاه شامل اساتیدی همچون محمد فاریابی، ناصر صنوبر، سید صمد حسینی و علیرضا فضلزاده است. بیشترین ظرفیت پذیرش ارشد مدیریت دانشگاه تبریز در سال 1400 برای رشته مدیریت بازرگانی بوده است.
دانشگاه اصفهان
گروه مدیریت دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از گروههای دانشکده علوم اداری و اقتصاد فعالیت خود را در سال 1356 آغاز کرد. در هیئت علمی این دانشگاه اساتیدی همچون مجید اسماعیلیان و رضا انصاری فعالیت میکنند. طبق دفترچه انتخاب رشته، این دانشگاه در مقطع ارشد در رشته مدیریت بازرگانی بیشترین دانشجو را میپذیرد.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی بهترین دانشگاه های رشته مدیریت در ایران و معرفی اجمالی آنها پرداختیم. انتخاب رشته از حساسترین انتخابهای هر داوطلب بوده و حتی میتوان گفت برای برخی داوطلبان از خود نتیجه کنکور مهمتر است. شناخت فضای دانشگاهها، فضای رشته، اساتید، حوزههای شغلی و … برای داشتن یک انتخاب درست، ضروری است. به طور کل میتوان گفت که دانشگاه تهران سرآمد رشتههای مدیریت در ایران است؛ ولی پس از آن در رشته مدیریت بازرگانی میتوان از دانشگاه شهید بهشتی به عنوان بهترین دانشگاه نام برد. همچنین در رشته مدیریت فناوری اطلاعات (IT) میتوان از دانشگاه علامه طباطبایی (ره) و تربیت مدرس نام برد.
درباره موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
نگاره همواره به دنبال نوآوری و ارائه سرویس های منحصر به فرد در سراسر کشور بوده است موفقیت سالهای اخیر که اکثریت رتبه¬های تک رقمی و دو رقمی نگاره ای بودهاند، گواهی این مدعاست. امیدواریم با دلگرمی به اعتماد شما، مسیر عدالت آموزشی و ارائه خدمات با بالاترین کیفیت را به بهترین نحو ادامه دهیم و افتخار خدمت به دانش پژوهان این سرزمین را داشته باشیم.
نوشته های بیشتر از موسسه آموزش عالی آزاد نگاره
دیدگاهتان را بنویسید